OVER ANITA

MIJN ACHTERGROND

Ik ben geboren en opgegroeid in Antwerpen en gescheiden moeder van 2 volwassen kinderen. Door mijn werk situatie ben ik 20 jaar geleden verhuisd naar het waasland.

Mijn basisdiploma is Graduaat Orthopedagogie, maar daarnaast heb ik doorheen mijn loopbaan verschillende therapie-opleidingen gevolgd (contextuele therapie, oplossingsgerichte therapie). Om dan kennis te maken met systeempsychotherapie waar ik me zeer goed bij voelde en mij in specialiseerde, via Het centrum voor de Studie van het gezin te Gent.

Ik heb meerdere jaren in de verslavingszorg (alcohol, drugs) gewerkt, daarna heb ik heel wat jaren met gezinstherapie gewerkt (mishandeling, incest, intra familiaal geweld, depressie, relatie problemen). Ondertussen heb ik reeds heel wat jaren ervaring in mijn zelfstandige praktijk met systeem psychotherapie in het Waasland.

Anita Wouters
Systeempsychotherapeute

Ik heb opleidingen gevolgd als Attachment Based Familie Therapist:
ABFT congres 2009 Prof. Dr. Guy Diamond /Philadelphia USA
ABFT congres en training 2012 Levy Suzanne en Gary M. Diamond/ Philadelphia USA
ABFT congress en training 2013 Levy Suzanne Philadelphia USA

Van 1997 tot 2007 heb ik vzw De Keerkring (centrum voor opvoedingsondersteuning) uitgebouwd. Dit centrum zette in Vlaanderen opvoedingsondersteuning op de kaart in samenwerking met Kind en gezin en organiseerde:

  • de opvoedingstelefoon
  • pedagogisch spreekuur voor ouders
  • groepswerk voor ouders met jonge kinderen
  • Ik werk met opvoedingsondersteuning in de relatie tussen ouders en kinderen. Dit kan gaan over een eenvoudige vraag (hoeveel zakgeld geef ik mijn zoon van 16j) of het kan gaan over meer ingewikkelde problemen (ik vermoed dat mijn dochter zich met drugs bezig houdt)

Ik ben lid van de BVRGS mijn erkenningsnummer als systeempsychotherapeute is 15014.

Aanbod therapie